Inschrijvingen schooljaar 2023-2024
Voor leerlingen die wensen in te schrijven in het eerste jaar: 1A / 1B.
Kreeg je kind een plaats op onze school?
Schrijf je kind in tussen 16 mei en 12 juni 2023. We houden inschrijvingsdagen op 16 en 17 mei. Maak een afspraak via onderstaande afsprakenmodule:
Heb je geen plaats op onze school kunnen bemachtigen?
Voor 1A hebben we nog openstaande plaatsen, via bovenstaande afsprakenmodule kan je een inschrijvingsmoment inplannen.
Voor 1B is er een wachtlijst. Je kind blijft op de wachtlijst staan tot en met 6 oktober 2023. Je krijgt een seintje als er een plaats vrij komt!
Alle andere leerlingen kunnen inschrijven vanaf 17 april.
Tijdens onze opendeur op zaterdag 6 mei as.kan je inschrijven zonder een afspraak te maken (niet 1A/1B!). We schrijven in tussen 10u00 en 13u00.
Tombola eetfestijn
Het afhaaleetfestijn was ook dit jaar een succes!
Met meer dan 500 verkochte maaltijden kunnen we rekenen op een winst van ongeveer €3000 die zal gebruikt worden voor de verfraaiing van de speelplaats, ten voordele van alle leerlingen.
Flore Calle uit 2 Economie & Organisatie b won de tombola. Zij kon bijna exact raden in welke tijd de directie de overdekte speelplaats afgestapt heeft met 2 stappen voorwaarts en 1 stap achterwaarts.
Exacte tijd was 6’23’’, Flore gokte 6’24’’.
Dikke proficiat aan Flore! Zij wint een mand vol schoonheidsproducten.

Update Covid-19 maatregelen (september 2022)
Het coronavirus waart nog steeds rond, maar veroorzaakt voorlopig geen forse toename van het aantal besmettingen. In het onderwijs zitten we nog steeds in pandemiefase groen, maar met de dalende temperaturen brengen we de huidige coronamaatregelen nog eens onder de aandacht.
Basismaatregelen
In pandemiefase groen gelden er maar enkele basismaatregelen:
- Blijf thuis als je ziek of besmet bent.
- Pas de nodige hand- en hoesthygiëne toe.
- Ventileer en verlucht maximaal op basis van CO2-metingen in elk klaslokaal, eet- en vergaderzaal en de leraarskamer.
Mondmaskers hoeven dus niet en contactonderwijs blijft de regel.
Testen
Over het algemeen gelden voor kinderen en jongeren dezelfde maatregelen als voor de algemene bevolking. Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar worden getest bij symptomen. Als je besmet bent, moet je 7 dagen in isolatie. Je mag na dag 7 uit isolatie op voorwaarde dat je de laatste 3 dagen koortsvrij bent en er een klinische verbetering van de klachten is. Nadien neem je nog 3 dagen extra beschermende maatregelen. Dit betekent dat je het aantal contacten beperkt tot de strikt noodzakelijke én dat je in een binnenruimte een masker draagt. Een kind jonger dan 6 jaar hoeft geen mondmasker te dragen in de binnenruimtes. Op de website van Sciensano vind je meer informatie over de geldende maatregelen.
Contactopvolging en quarantaine
Contactopvolging en quarantaine worden vandaag niet meer toegepast op school. Aan de huisgenoten, ouder dan 6 jaar, van de besmette persoon, wordt nog wel geadviseerd om gedurende een periode van 7 dagen na het begin van de symptomen een masker te dragen wanneer zij in contact komen met mensen buiten het huishouden. Als dat niet kan, wordt hen geadviseerd om dagelijks een zelftest te doen. Meer informatie hierover vind je terug op de website van Sciensano.
Herfstvaccin
Op dit moment kunnen jongeren en kinderen onder de 18 jaar nog geen herfst-vaccin krijgen. Een uitzondering geldt voor minderjarigen die wegens gezondheidsproblemen een hoger risico hebben op ernstige ziekte door COVID-19. Ook stagiairs jonger dan 18 jaar, die in de zorgsector werken, kunnen een herfstvaccinatie krijgen.
Laptopproject
Lees alles over het laptopproject op onderstaande pagina of klik op de afbeelding om de brochure te downloaden.
Preselecties “Worldskills hairdressing competition”
Gisteren behaalden 3 van onze leerlingen een top 6 plaats op de Worldskills hairdressing competition preselecties. Seyyide Baykondu, Machteld van Cauwenberg en Maja Dolega werden geslecteerd voor de Worldskills te Ciney op 8 en 9 november 2021. Daarvoor krijgen onze 3 leerlingen trainingen van de beste kappers in België.
Ze werkten tijdens de wedstrijd op volgende onderdelen:
- Dameskappen, kleuren sint en afwerking
- Herenkappen snit en afwerking naar foto
- Defilékapsel naar moodbord
Drukke dag, maar zo’n fantastische leerlingen! Bekijk hieronder het verslag!
Steam Like Leonardo
Een internationaal samenwerkingsproject (Erasmus+ “School Exchange” Partnerschap – KA229) met vijf partnerscholen. De aanvraag werd ingediend in maart 2018 en het project zou twee jaren duren. Na vijf uitwisselingen en een jaar verlenging hebben we de laatste uitwisseling met onze Poolse partner moeten wijzigen in een online digitale driedaagse bijeenkomst.
Tien leerlingen van DvM htb worden op 25, 26 en 27 mei ondergedompeld in de wereld van Leonardo Da Vinci als wiskundige en wetenschapper. We danken onze Poolse partner voor de interessante activiteiten. Zo staat er een digitale escape room en een workshop over platonische lichamen (veelvlakken) op het programma. De leerlingen krijgen ruim de kans om op verschillende manieren digitaal in interactie te gaan met de leerlingen uit Spanje, Roemenië, Italië en Polen.
Meer info over het project op onze website https://steamlikeleonardo.weebly.com/ of op Twinspace https://twinspace.etwinning.net/71362 #epos #erasmusplus.
Hieronder kan u het digitale verslag bekijken.
Bovendien haalden onze leerlingen hiermee de krant! Klik op onderstaande afbeelding om het volledige artikel te lezen.
Digitaal infomoment eerste jaar
Herbekijk hieronder ons digitaal infomoment van maandag 22 februari 2021.
Leonie en Oona in Chipka
In de maart-editie van Chipka (het stadsmagazine van Aalst) stonden twee van onze leerlingen. Oona uit 4 Office & Communication en Leonie uit 5 Techniek Wetenschappen gaven hun kijk op het afgelopen jaar. Goed gedaan dames!

Bron: https://issuu.com/stadaalst/docs/chipka_maart_2021
Raamgedicht
Leerlingen uit verschillende klassen schreven in het kader van de poëzieweek enkele gedichten naar keuze. De ene koos voor een elfje, de andere voor een haiku, nog andere voor flarfgedichten en nog anderen voor stapelgedichten …
Het thema van de poëzieweek stond wat in het teken van corona en was thema “SAMEN”. Sommigen lieten zich inspireren door dit onderwerp anderen kozen voor meer ‘vrije’ poëzie. Het resultaat mocht er wezen, er zit toch wel talent bij ons op school en wat het nog mooier maakte, was de samenwerking met andere creatieve klassen die er hun stiften bij namen en onze ramen versierden met de gedichten in allerlei kleuren en vormen.
Editie 2021 geslaagd!
