Creatie en mode

Dubbele finaliteit

Creatie en mode is een artistieke en theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dit betekent dat je nadien kan doorstromen naar de hogeschool of dat je, goed voorbereid, naar de arbeidsmarkt trekt.

Je verdiept je in de wereld van mode waarbij zowel het creatieproces als het productieproces veel aandacht krijgt. Je doorloopt alle stappen van een creatief proces: vanaf het ontwerp, over vormgeving tot productie. Daarom moet je ook vertrouwd zijn met  de verschillende technieken en materialen om tot de beste keuze te komen bij de uitvoering van een model. Je verwerft inzicht in de relatie tussen 2D-3D in functie van patroontekenen en vormgeving en je brengt alle informatie samen in een technisch dossier.

Jouw profiel?

Je bent handig en creatief, leergierig en inventief en je wil graag de mode van morgen bepalen? Dan is de studierichting “creatie en mode” ongetwijfeld iets voor jou. De combinatie van denken en creëren is wat jij zoekt? Zoek dan niet verder, en kom kennismaken in onze ateliers.

Wat na de tweede graad?

Na het afwerken van de tweede graad stroom je normaalgezien door naar de studierichting “Mode” in de derde graad.

Doorstroomprofiel na de derde graad.

De studierichting bereidt je voor op professionele bacheloropleidingen: in  Audiovisuele en Beeldende kunst (Beeldende vormgeving); in Interieurvormgeving,  in Modetechnologie of in Onderwijs.

VAK 2de graad
3de jaar 4de jaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 2 2
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 2 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Complementaire vorming
Artistieke vorming 1
ICT 1
Richtingspecifieke vorming
Creatie 4 5
Vormgeving 5 5
Modetechnieken (praktijk) 3 3
Totaal 32 32