Esthetiek

In deze opleiding verken je, als onderdeel van een brede vorming, alle aspecten van de schoonheidsverzorging. Je verwerft, naast kennis van anatomie en cosmetologie, ook alles over schoonheidsbehandelingen, -producten en -apparaten.

Jouw talenten

In het praktische luik zijn motorische vaardigheden en ordelijk, hygiënisch en zelfstandig werken belangrijk. Je volgt de nieuwigheden en specialisaties binnen het vakgebied van de schoonheidsverzorging op de voet. Bovendien ben je creatief, trendgevoelig en heb je zin voor verantwoordelijkheid. 

Jouw mogelijke toekomst

Se-n-Se (secundair na secundair onderwijs) | Esthetische lichaamsverzorging – je behaalt je attest bedrijfsbeheer om als zelfstandige te kunnen starten. Hoger onderwijs | professionele bachelor in de paramedische (bv. ergotherapie, dieetleer, podologie, verpleegkunde, …), sociale of pedagogische sector.

De opleiding biedt de mogelijkheid om onmiddellijk in het werkveld van de schoonheidszorgen/de verkoop te stappen in een cosmeticabedrijf (schoonheidsspecialist(e) in een schoonheidsinstituut, in wellnesscentra, in de medische sector,  verkoopster in een parfumerie,…).

Lessentabel