Download Joomla Templates by Host Reviews

On the move with Erasmus+ to Malta

Stage in Malta, een echte troef! – een terugblik …

DvM htb heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van buitenlandse stages via Erasmus+, het Europees programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa dat aan meer dan 4 miljoen Europeanen de mogelijkheid biedt om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen en/of professionele ervaring op te doen.

Een buitenlandse stage is een echte troef: je doet ervaring op, oefent de taal en ontdekt een land en zijn cultuur. Dankzij Erasmus+ kregen onze leerlingen van 6 Business en 6 Office & Communication de kans om twee weken stage te lopen in het prachtige Malta.

Onze leerlingen verbleven van 8 tot en met 22 februari 2020 bij gastgezinnen die hen kennis lieten maken met de Maltese keuken en gastvrijheid. Praten met je gastgezin? In English of course!

Ze werkten er bij een bedrijf gelinkt aan hun studierichting. Zij kregen vooral administratieve en communicatieve taken die zij in het Engels dienden uit te voeren. Zij werden door hun stagebegeleiders geëvalueerd op hun vaardigheden, talenkennis, attitude en algemene prestatie. Het was fijn om te mogen horen hoe alle stagebegeleiders lovend waren over onze studenten. Zij kregen dan ook een certificaat voor het succesvol beëindigen van deze stage.

Er werd niet alleen stage gelopen tijdens deze twee weken. Dankzij verschillende activiteiten maakten onze leerlingen kennis met de fascinerende cultuur van Malta: een gegidste wandel- en fietstocht in en rond Valletta, bezoek aan St. Pauls Bay, het carnaval in Valletta, … De meest unieke ervaring was toch wel het bijwonen van “St Paul’s Shipwreck”, één van de belangrijkste vieringen in Malta waarbij een processie door de versierde hoofdstad trekt.

Onze leerlingen beleefden een onvergetelijke en leerzame twee weken. Zoals ze het zelf verwoorden “Malta was top”.

To say it in English: “Travel is the only thing you buy, that makes you richer”.

Getuigenis

Delphine vertelt ons over de internationale stage in Malta met Erasmus+

COVID-19

Het was de bedoeling om in mei 2020 de leerlingen van 7 Haarstylist, 7 Kapper-Stilist Duaal en Se-n-Se Esthetische Lichaamsverzorging drie weken stage te laten lopen in kapsalons en schoonheidsinstituten in Malta.

Alle voorbereidingen waren getroffen… jammer genoeg kwam Covid-19 ertussen en werden alle buitenlandse stages afgelast.