Download Joomla Templates by Host Reviews

DigitAALST

Dankzij digitAALST kregen vorig schooljaar 250 leerlingen van de 2e en 3e graad lager onderwijs die thuis geen laptop hadden (het vierkantje in ons verhaal), hun eigen laptop. Een mooi resultaat dankzij de inspanning van velen! Ook dit schooljaar hebben we in Aalst nog veel laptops nodig om zo AL onze leerlingen gelijke onderwijskansen te kunnen geven (en dus de deur vierkant te maken zoals in ons verhaal)! Uit de eerste resultaten van onze bevraging gaat het over een 100-tal in het lager onderwijs en een 200-tal in het secundair onderwijs.
 

We zijn met digitAALST genomineerd voor de federale armoedeprijs 2020. Er zijn 3 nominaties in Vlaanderen, degene met de meeste stemmen wint de federale armoedeprijs en € 10.000. Een bedrag waar we nog veel laptops mee kunnen aankopen!

En … Jij kan ons daarbij helpen! Stem jij massaal mee op ons project?

Stemmen kan via deze link.

Stemmen kan tot en met zondag 11 oktober middernacht. Je vindt ons project terug onder ‘Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen’ – helemaal bovenaan links.

De laptops zijn voor leerlingen uit Aalsterse scholen bestemd. Mogen we jullie dan ook vragen om dit vast te pakken op jullie school en leerlingen massaal hun stem te laten uitbrengen? Alleen als we de meeste stemmen binnen halen, winnen we. Elke stem is belangrijk! Dankjewel.

DigitAALST

Een samenwerkingsverband tussen Broeiklas vzw, SOS Schulden op School vzw, brugfigurenproject en Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen

Afhaal eetfestijn

Op zondag 11 oktober is er ons eerste afhaal eetfestijn. Voor deze gelegenheid maakten wij een heuse webwinkel: https://eetfestijn-dvmhtbaalst.myonline.store/ (of klik op de afbeelding om je bestelling te plaatsen).

De opbrengt gaat dit jaar naar een nieuwe touweninstallatie voor onze LO-lessen. Dit komt dus ten goede van alle leerlingen op onze school!

 

Digitale infoavond

Zoals beloofd vervingen wij de infoavond van 8 september door een digitaal aanbod. Via deze link kan je de info over onze schoolwerking bekijken op Youtube. Wij stellen onze schoolwerking voor in 4 video’s. Afhankelijk van uw interesse kiest u welke video’s u bekijkt. U kan ze hieronder ook bekijken.

Wist je dat wij een contactmoment met de klassenleraar organiseren?

Wij organiseren een contactmoment met de klassenleraar op dinsdag 22 september (voor leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar) en op donderdag 24 september (voor leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar). Via deze link kan u uw komst bevestigen. Om veiligheidsredenen vragen wij dat slechts één ouder het contactmoment bijwoont. Wij hopen oprecht dat één gezinslid zich kan vrijmaken voor deze ontmoeting.

Infoavond ouders 2020-2021: deel1 wie is wie? + coronaleefregels

 Infoavond ouders 2020-2021: deel 2 modernisering en samenwerking

Infoavond ouders 2020-2021: deel 3 extra activiteiten

Hoe werkt Smartschool? (instructievideo van DvM htb Aalst)

Beste leerlingen, ouders

Zoals jullie mogelijks al vernomen hebben via onze sociale media is de start van het nieuwe schooljaar, ook het begin van een vernieuwd directieteam. Vanaf dit schooljaar zal Kim Redant (directeur) samen met Kristof De Coninck (adjunct-directeur) instaan voor de algemene leiding van de school. Wij heten jullie dan ook van harte welkom!

Het infomoment voor de ouders dat gepland was op dinsdag 8 september ’20 zal omwille van de coronamaatregelen niet kunnen doorgaan. Wij voorzien echter een digitaal alternatief. U kan dit in de loop van volgende week terugvinden op Smartschool, de website en onze sociale media.

Omdat wij de relaties met ouders van onze leerlingen heel belangrijk vinden, organiseren wij een klasmoment met de klassenleraar. Deze contactdagen voor ouders plannen we
* Voor het 1ste, 2de en 3de jaar op dinsdag 22 september van 19 tot 20 uur
* Voor het 4de, 5de, 6de op donderdag 24 september van 19 tot 20 uur

Tijdens dit oudercontact met de klas geven de klassenleraars algemene info over de structuur van het schooljaar, de eigenheid van de richting, de coronamaatregelen, de sfeer in de klasgroep … Jullie krijgen ook de kans om dieper in te gaan op wie uw kind is. De klassenleraar is voor ouders steeds het eerste aanspreekpunt.
Er zullen tevens verschillende collega’s beschikbaar zijn om jullie wegwijs te maken in de wondere wereld van Smartschool.

Alvast bedankt voor uw vertrouwen in onze school!

Kim Redant
Kristof De Coninck

Eén september 2020

Hieronder kan u de regeling voor 1 september 2020 vinden (teambuilding voor alle jaren). Dit zijn de start- en einduren per jaar:

  • 1ste jaars: van 8u25 tot 13u30;
  • 2de jaars: van 9u15 tot 13u30;
  • 3de jaars: van 10u30 tot 14u00;
  • 4de jaars: van 10u45 tot 14u00;
  • 5de jaars: van 11u10 tot 14u30;
  • 6de jaars: van 11u30 tot 14u30;
  • 7de jaars: van 13u00 tot 14u30.


Uiteraard is er rekening gehouden met de coronamaatregelen. De opstartbrochure met maatregelen voor de leerlingen kan u hieronder bekijken (klik op de afbeelding).

Graag tot dan!