Download Joomla Templates by Host Reviews

Eerste schooldag

Op maandag 3 september 2018 heten we jullie opnieuw hartelijk welkom. We verwachten je om:

° Eerste jaar: 8.25 uur tot 15.30 uur;
° Tweede jaar: 9.15 uur tot 15.30 uur;
° Tweede graad (derde en vierde jaar): 10.20 uur tot 15.00 uur;
° Derde graad (vijfde en zesde jaar): 11.10 uur tot 15.00 uur;
° 7HS, 7KS Du en Se-n-Se: 13.00 uur tot 15.00 uur.

Tot dan!

Erik Superman

Londen

Bekijk hier het promotiefilmpje van 6OC voor hun stage in Londen:

Le Blockhaus d’Eperlecques

Op donderdag 3 mei 2018 gingen alle klassen van 6TSO op uitstap naar Noord-Frankrijk voor de vakken geschiedenis en aardrijkskunde.

In de voormiddag brachten ze een bezoek aan ‘Le Blockhaus d’Eperlecques’. Dit is een enorme bunker waarin de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog V1- en V2-bommen maakten. Na het bezoek aan dit prachtige openluchtmuseum genoot iedereen van een aangename lunch in het zonnetje aan de picknicktafels van het museum.

Na de middag volgde er een bezoek aan Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez om de geologie van de Boulonnais (streek van Boulogne-sur-Mer) te bekijken. Iedereen genoot van het prachtig uitzicht bovenop Cap Blanc Nez na een uurtje wandelen in het zonnetje. De krijtrotsen van Dover waren zelfs zichtbaar!

Ook de busreis verliep in een opperbeste sfeer. Het was zonder twijfel een zeer gezellige en interessante uitstap!

Breendonk

Op woensdag 2 mei 2018 hebben al onze leerlingen van het zesde jaar TSO en BSO een bezoek gebracht aan het Fort van Breendonk voor de vakken geschiedenis en PAV. Gedurende een twee uur durende rondleiding met gids kregen zij een beeld van de gruweldaden die tijdens Wereldoorlog II hebben plaatsgevonden in dit nazi concentratiekamp o.l.v. Duitse en Belgische SSers. Ondanks het aangename zonnetje dat van de partij was, blijft dit fort een kille plaats vol sombere herinneringen. De gidsen van Breendonk waren enorm onder de indruk van de respectvolle houding, de interesse die werd getoond en de vragen die werden gesteld door onze leerlingen. Al onze leerlingen zijn het erover eens dat het bezoek aan Breendonk zeer leerrijk en meer dan de moeite waard was!