Download Joomla Templates by Host Reviews

Aftermovie Erasmus+ Leonardo da Vinci 

Let's go Krakau

Met Se-n-Se Medico-Sociale Administratie wordt jaarlijks een driedaagse teambuilding georganiseerd. Het doel is om met de studenten een minder voor de hand liggende bestemming uit te kiezen. Dit is al een paar jaar na elkaar Krakau omwille van de Oost-Europese dimensie, de rijke geschiedenis van de stad, de aanwezigheid van het concentratiekamp Auschwitz en de betaalbare restaurantjes. Soms hebben studenten nog nooit gevlogen en deze 'eerste keer' zullen ze zich altijd blijven herinneren. Wij opteren voor de formule 'ruim appartement', we slapen allemaal samen en we verzorgen zelf een heerlijk ontbijt. De teambuildingsactiviteiten zorgen voor hilariteit en de studenten leren elkaar op een andere manier kennen.

 Machteld enige Vlaamse in Belgisch Talent Team

Bron: Het Nieuwsblad (https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191015_04663996)

STEAM like Leonardo - Italië

Van 13 tot 19 oktober zijn we met zes leerlingen op uitwisseling in Perugia, Italië. Lola en Lana van 4ESB, Dylan en Dimara van 4TW en Lotte en Fleur van 4CM worden bij hun gastgezinnen een week lang ondergedompeld in de Italiaanse cultuur. De leerlingen volgen workshops op het Liceo Scientifico Statale Galileo Galilei met als thema Leonardo da Vinci als visionair.

Met deze uitwisseling zijn we halverwege het tweejarige project. In maart ontvangen we op onze school telkens zes leerlingen uit onze vier partnerscholen uit Polen, Italië, Spanje en Roemenië. De bezoekende leerlingen worden in gastgezinnen van onze leerlingen opgevangen en onze school organiseert workshops met als thema Leonardo da Vinci als uitvinder. In mei staat de laatste uitwisseling op het programma en bezoeken we onze Poolse partner.

Meer info kan je vinden op de projectwebsite www.steamlikeleonardo.eu.

 

Zwerfvuil

Zwerfvuil hier, zwerfvuil daar, zwerfvuil overal! Maar daar gingen de eerstejaars, naar jaarlijkse traditie, vandaag opnieuw verandering in brengen. Gewapend met flashy handschoenen, grote vuilniszakken en coole grijpers trokken ze de straat op. Geen enkel papiertje, flesje, blikje, klokhuis, plastiek zakje of sigarettenpeuk was nog veilig. De leerlingen vonden het wel fijn om de straten op te ruimen, zeker omdat er dan geen les was, maar toch vonden ze het wel jammer dat iedereen de natuur zo vervuilt. We hebben maar 1 planeet en toch dragen we er geen zorg voor was de conclusie van de dag.

Na de opruimactie werden de vuilnisbakken op de speelplaats onder de loep genomen. Wat moet in welke vuilnisbak? Hoe sorteer je nu best? De meeste leerlingen weten het wel maar een korte herhaling was zeker welkom.

De eerstejaars van DvM htb dragen vanaf nu zorg voor het milieu, hopelijk doe jij dat ook?!