Download Joomla Templates by Host Reviews

High Tea

Wie op dinsdag 16 oktober na schooltijd het lokaal A1 binnenkwam, moet raar opgekeken hebben. Het lokaal was omgetoverd tot een heus Engels theesalon; het decor voor de jaarlijkse oud-leerkrachtenontmoeting. 31 gepensioneerde leerkrachten en directeuren van onze school kwamen er op de thee. Ze kregen er een traditionele ‘English afternoon tea’ voorgeschoteld met scones, clotted cream en marmelade, typische tea cakes - waaronder de carrot cake of worteltaart - en ook hartige sandwiches.

Historisch weetje: de oorsprong van de high tea situeert zich rond 1840. Anna, de 7de hertogin van Bedford, kreeg tegen 16 uur honger en kon niet wachten tot het avondmaal. Speciaal voor haar werd er een lichte maaltijd bereid, wat ook bij vele dames en heren van stand de aanzet gaf tot het drinken van thee rond 16 uur. De afternoon tea is inmiddels uitgegroeid tot een high tea met zoete en hartige gerechten. De term ‘high’ tea heeft letterlijk te maken met de hoogte van de tafel; deze lichte maaltijd werd immers aan een eettafel geserveerd terwijl een ‘gewone’ afternoon tea aan een lage salontafel werd gegeten.

Moet het nog gezegd dat het een zeer gezellige namiddag werd? Herinneringen werden opgehaald, hier en daar kwamen fotootjes van de kleinkinderen op tafel maar ook de nieuwe ontwikkelingen in het Aalsterse onderwijslandschap kregen de nodige aandacht. Na een intensieve loopbaan op DvM htb blijft het onderwijs velen nog steeds boeien.

De namiddag leek veel te kort, maar niet getreurd! Volgend jaar komt er een nieuwe editie en wie weet misschien wel in de Coninckstraat?

Dank aan de directie en de mensen van het onderhoudsteam voor de puike logistieke ondersteuning en uiteraard aan het gedreven organisatieteam! Het was top!