Download Joomla Templates by Host Reviews

Website Se-n-Se MSA

Zopas lanceerden onze leerlingen van Se-n-Se MSA hun eigen website! Dank je wel Amber Barrez voor het prachtige werk! Heb jij zin om nog 1 jaar verder te studeren voor Medico-Sociale Administratie? Neem er dan zeker eens een kijkje (klik op de onderstaande afbeelding).

Wij gaan naar Tanzania! Toonmoment

DvM htb neemt gedurende dit en volgend schooljaar deel aan het project 'Youth for Change' van Via Don Bosco, de ngo van de Don Bosco-scholengroep. Dit project loopt over twee schooljaren en focust op de duurzame ontwikkelingsdoelen en contacten en uitwisseling tussen scholen in Vlaanderen en Afrika. Via Don Bosco zet zich in Afrika en Latijns-Amerika samen met partnerscholen in voor het aanbieden van kwalitatieve opleidingen die aangepast zijn aan de noden van de arbeidsmarkt. De grote meerderheid van de leerlingen vindt daar binnen de 6 maanden na de opleiding werk.

Onze leerlingen van 5TSO kregen in het kader van dit project reeds 4 workshops over 'Wat is duurzaamheid? (duurzaam consumeren, energie, ...), over waarden, identiteit, talenten, over de duurzame ontwikkelingsdoelen en over interculturaliteit. Er volgen nog workshops over de ongelijkheid tussen Noord en Zuid, de ongelijkheid tussen de 1ste en de 4de wereld en over burgerschapseducatie.

Voor dit project zijn de klassen 5BS en 5OC de focusklassen. Deze klassen zullen skypen met leerlingen van een school in Tanzania in de stad Moshi, niet ver van Arusha. Deze stad is gelegen te midden van prachtig natuurschoon met zicht op de Kilimanjaro. De stad krijgt de laatste jaren meer en meer toerisme vanwege de Kilimanjaro Marathon die daar jaarlijks plaatsvindt en ook heel wat bergbeklimmers komen naar daar om de Kilimanjaro te beklimmen.

Uit 5BS en 5OC werden 7 enthousiaste en gemotiveerde leerlingen geselecteerd die in april op inleefreis naar Tanzania zullen vertrekken en daar zullen kennismaken met de leeftijdsgenoten in Moshi. Daar zullen zij samen workshops krijgen over o.a. internationale samenwerking. Volgend schooljaar zullen 6BS en 6OC dan samen op school een mini-onderneming opzetten in het kader van dit project. De leerlingen in Moshi zullen ginder hetzelfde project uitwerken. We blijven contact houden met Tanzania.