Download Joomla Templates by Host Reviews

DigitAALST

Dankzij digitAALST kregen vorig schooljaar 250 leerlingen van de 2e en 3e graad lager onderwijs die thuis geen laptop hadden (het vierkantje in ons verhaal), hun eigen laptop. Een mooi resultaat dankzij de inspanning van velen! Ook dit schooljaar hebben we in Aalst nog veel laptops nodig om zo AL onze leerlingen gelijke onderwijskansen te kunnen geven (en dus de deur vierkant te maken zoals in ons verhaal)! Uit de eerste resultaten van onze bevraging gaat het over een 100-tal in het lager onderwijs en een 200-tal in het secundair onderwijs.
 

We zijn met digitAALST genomineerd voor de federale armoedeprijs 2020. Er zijn 3 nominaties in Vlaanderen, degene met de meeste stemmen wint de federale armoedeprijs en € 10.000. Een bedrag waar we nog veel laptops mee kunnen aankopen!

En … Jij kan ons daarbij helpen! Stem jij massaal mee op ons project?

Stemmen kan via deze link.

Stemmen kan tot en met zondag 11 oktober middernacht. Je vindt ons project terug onder ‘Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen’ – helemaal bovenaan links.

De laptops zijn voor leerlingen uit Aalsterse scholen bestemd. Mogen we jullie dan ook vragen om dit vast te pakken op jullie school en leerlingen massaal hun stem te laten uitbrengen? Alleen als we de meeste stemmen binnen halen, winnen we. Elke stem is belangrijk! Dankjewel.

DigitAALST

Een samenwerkingsverband tussen Broeiklas vzw, SOS Schulden op School vzw, brugfigurenproject en Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen

Afhaal eetfestijn

Op zondag 11 oktober is er ons eerste afhaal eetfestijn. Voor deze gelegenheid maakten wij een heuse webwinkel: https://eetfestijn-dvmhtbaalst.myonline.store/ (of klik op de afbeelding om je bestelling te plaatsen).

De opbrengt gaat dit jaar naar een nieuwe touweninstallatie voor onze LO-lessen. Dit komt dus ten goede van alle leerlingen op onze school!