Se-n-Se Creatie en patroonontwerp

Dit Se-n-Se-jaar leidt je op tot patroonontwikkelaar of modellist/stylist. Het is een creatieve opleiding waar je collecties creëert en ontwerpen manueel en computergestuurd omzet in productieklare patronen. De opleiding omvat 4 weken stage bij een modebedrijf, theaterkostuumatelier, ontwerper, textiellabo, …

Jouw profiel?

Je hebt een diploma van secundair onderwijs behaald in het vakgebied mode (TSO creatie en mode of 7 BSO Verkoop en Mode). Leerlingen uit andere richtingen kunnen eveneens worden toegelaten na een intakegesprek. 

Je hebt een originele aanpak: je kunt je eigen ideeën ontwikkelen en analyseren. Je bent leergierig en gaat graag conceptuele uitdagingen aan. Je wordt gestimuleerd om je grenzen te verleggen, je horizon te verruimen, je proces zelf te sturen en de verantwoordelijkheid op te nemen voor jezelf en voor je opdracht. Een persoonlijke groei in kennis, vaardigheid en creativiteit gaan in de moderichtingen hand in hand.

Jouw mogelijke toekomst?

Met deze praktijkgerichte opleiding kan je onmiddellijk aan de slag als creatieve patroonmaker en modellist/stylist in de sector van de confectie of maatkleding. Bovendien zullen de lessen van ondernemend project je stimuleren om als zelfstandige van start te gaan. Je kan ook beslissen om verder te studeren: professionele bachelor lerarenopleiding (Mode) of Modetechnologie of Meester in de beeldende kunst (modegericht bv. Mode, textiel en kostuumontwerpen/Juwelenontwerp).

Lessentabel