DA - Wellness en lifestyle

Wellness en lifestyle is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dit betekent dat je nadien kan doorstromen naar de hogeschool of dat je, goed voorbereid, naar de arbeidsmarkt trekt.

Je gaat dieper in op het welbevinden en het effect ervan op gezondheid. Je maakt kennis met een brede waaier aan initiatieven die tot het domein van Wellness en lifestyle behoren. Daarbij hoort een groot pakket anatomie en fysiologie, maar ook diverse aspecten uit de ontwikkelingsdomeinen en levensfases van de mens komen aan bod. Die kennis combineer je met technische vaardigheden uit de schoonheidsverzorging. Omdat  het geven van informatie en adviezen belangrijk is, ontwikkel je ook je sociale en communicatieve vaardigheden.

Jouw profiel

Jouw motto luidt: een gezonde geest in een gezond lichaam. Schoonheid en gezondheid spreken jou aan. Bovendien wil je ook anderen actief aanmoedigen en adviseren om gezond(er) te leven, om gezonde keuzes te maken opdat zij zich fysiek en psychisch beter in hun vel zouden voelen. Naast een pak praktische vaardigheden binnen het domein van de schoonheidsverzorging, wil je je ook graag verdiepen in een aantal toegepaste wetenschappelijke disciplines (fysiologie, anatomie, …).

Wat na de tweede graad?

In de derde graad stroom je  door naar de studierichting “Wellness en schoonheid”.

Doorstroomprofiel na de derde graad

De studierichting bereidt je voor op professionele bacheloropleidingen: in  Gezondheidszorg (m.u.v. Biomedische laboratoriumtechnologie); Wellbeing- en vitaliteitsmanagement of in  Onderwijs.

Lessentabel Wellness & Lifestyle

Binnenkijken in de praktijklessen