Preselecties “Worldskills hairdressing competition”

Gisteren behaalden 3 van onze leerlingen een top 6 plaats op de Worldskills hairdressing competition preselecties. Seyyide Baykondu, Machteld van Cauwenberg en Maja Dolega werden geslecteerd voor de Worldskills te Ciney op 8 en 9 november 2021. Daarvoor krijgen onze 3 leerlingen trainingen van de beste kappers in België.

Ze werkten tijdens de wedstrijd op volgende onderdelen:

  • Dameskappen, kleuren sint en afwerking
  • Herenkappen snit en afwerking naar foto
  • Defilékapsel naar moodbord

Drukke dag, maar zo’n fantastische leerlingen! Bekijk hieronder het verslag!

Steam Like Leonardo

Een internationaal samenwerkingsproject (Erasmus+ “School Exchange” Partnerschap – KA229) met vijf partnerscholen. De aanvraag werd ingediend in maart 2018 en het project zou twee jaren duren. Na vijf uitwisselingen en een jaar verlenging hebben we de laatste uitwisseling met onze Poolse partner moeten wijzigen in een online digitale driedaagse bijeenkomst.

Tien leerlingen van DvM htb worden op 25, 26 en 27 mei ondergedompeld in de wereld van Leonardo Da Vinci als wiskundige en wetenschapper. We danken onze Poolse partner voor de interessante activiteiten. Zo staat er een digitale escape room en een workshop over platonische lichamen (veelvlakken) op het programma. De leerlingen krijgen ruim de kans om op verschillende manieren digitaal in interactie te gaan met de leerlingen uit Spanje, Roemenië, Italië en Polen.

Meer info over het project op onze website https://steamlikeleonardo.weebly.com/ of op Twinspace https://twinspace.etwinning.net/71362 #epos #erasmusplus. 

Hieronder kan u het digitale verslag bekijken.

Bovendien haalden onze leerlingen hiermee de krant! Klik op onderstaande afbeelding om het volledige artikel te lezen.

Opendeurdag 8 mei 2021

Digitale opendeurdag (8 mei om 10 uur)

Op 8 mei zetten we onze deuren openen. Leerlingen die de overstap maken van de lagere school naar het secundair onderwijs (1A/1B) en die een ticket krijgen voor onze school, kunnen zich op zaterdag 8 mei inschrijven bij ons op school. Een afspraak maken via de website is verplicht. De mogelijkheid voor een digitale inschrijving bestaat uiteraard ook, stuur dan een mailtje naar info@dvmhtbaalst.be.

Verder stellen we om 10 uur ons vernieuwd studieaanbod voor. Dit aan de hand van een digitale presentatie. Zit je na deze presentatie nog met vragen? Wil je nog meer uitleg over een bepaalde richting? Dan kan je steeds terecht in de vragenronde tussen 11 en 12 uur. Dit wordt georganiseerd met aanspreekpunten per domein. je kan zeker en vast switchen tussen de verschillende domeinen.

De link voor de presentatie en voor de vragenronde vinden jullie hieronder.

Digitale vragenronde per richting (afgesloten - 8 mei om 11 uur)

1e graad A:
Dhr. Mathias De Smet

1e graad B:
Mevr. Annelies Delporte

3e jaar Taal & Communicatie:
Mevr. Sissy Van der Aa

4 – 5 – 6 Office & Communication:
Mevr. Evelien Boone

3 Biotechnische wetenschappen en Biotechnieken: Mr. Joris De Potter

4 – 5 – 6 Techniek Wetenschappen: 
Mevr. Greta De Groot

3 Wellness & Lifestyle:
Mevr. Valerie Van Keer

4 – 5 – 6 Esthetiek:
Mevr. Emmely Cosyns

3 Haar- en Schoonheidsverzorging:
Mevr. Wendy Van den Bossche

4 – 5 – 6 Haarzorg + 7 haarstilist:
Mevr. Lieve De Ridder – vanaf 11.15 uur

Haarzorg duaal leren:
Mr. Kris Geeroms

3 Organisatie en Logistiek:
Mevr. Lien Van Keymeulen

4 – 5 – 6 Retail:
Mevr. Petra De Zutter

3 Creatie & Mode + 4 – 5 – 6:
Mevr. Mieke Verstraeten

3 Bedrijf & Organisatie:
Mevr. Els De Smet 

4 – 5 – 6 Business:
Mevr. Wendy Van Hecke

Se-n-Se ELV:
Mevr. Wendy Winckelmans

Se-n-Se CPO:
Mr. Hans Gyselinck

Se-n-Se MSA:
Mevr. Els Demuynck

Se-n-Se AAS:
Mevr. Mieke Haentjens

Opendeurdag 8 mei 2021

Update Covid-19 maatregelen (22 maart 2021)

Wegens de nieuwe maatregelen (maandag 2021-03-22) kunnen we de persoonlijke kennismakingsmomenten niet meer laten doorgaan. Diegene die reeds ingeschreven waren, worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Ook de modellen en klanten in onze salons zijn opnieuw niet meer toegelaten.

Onze excuses voor dit ongemak.

Leonie en Oona in Chipka

In de maart-editie van Chipka (het stadsmagazine van Aalst) stonden twee van onze leerlingen. Oona uit 4 Office & Communication en Leonie uit 5 Techniek Wetenschappen gaven hun kijk op het afgelopen jaar. Goed gedaan dames!

Leonie en Oona

Bron: https://issuu.com/stadaalst/docs/chipka_maart_2021

Raamgedicht

Leerlingen uit verschillende klassen schreven in het kader van de poëzieweek enkele gedichten naar keuze. De ene koos voor een elfje, de andere voor een haiku, nog andere voor flarfgedichten en nog anderen voor stapelgedichten … 

Het thema van de poëzieweek stond wat in het teken van corona en was thema “SAMEN”. Sommigen lieten zich inspireren door dit onderwerp anderen kozen voor meer ‘vrije’ poëzie. Het resultaat mocht er wezen, er zit toch wel talent bij ons op school en wat het nog mooier maakte, was de samenwerking met andere creatieve klassen die er hun stiften bij namen en onze ramen versierden met de gedichten in allerlei kleuren en vormen.

Editie 2021 geslaagd! 

Raamgedicht

Inschrijvingen 2021 – 2022

Alle leerlingen die volgend schooljaar (2021-2022) starten in het 1ste jaar gewoon secundair onderwijs (1A of 1B) melden zich eerst aan via de website en schrijven dan pas in op school.

naarschoolinaalst.be

Wie meldt aan?

Alle kinderen die starten in het gewoon secundair onderwijs (1A of 1B).

Wanneer meld je aan?

Tussen 15 maart 2021 (9 uur) en 23 april 2021 (15 uur) kan je je kind aanmelden op deze website.

De dag en tijdstip van aanmelden heeft geen enkele invloed op de ordening van de leerlingen, zolang de aanmelding maar in deze periode gebeurt. De ordening gebeurt in eerste instantie op basis van schoolkeuze, enkel wanneer er meer aanvragen dan beschikbare plaatsen zijn, zal het systeem de plaatsen toewijzen op basis van toeval. De voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel blijft behouden, maar zij moeten ook aanmelden om te kunnen inschrijven.

We raden aan meer dan één schoolkeuze op te geven.

Wanneer inschrijven?

Op 3 mei 2021 krijg je het resultaat van de aanmelding en krijg je een ‘ticket’.

Met dit bericht (ticket) kan je vanaf 5 mei 2021 tot 31 mei 2021 inschrijven in de toegewezen school. Een afspraak maken voor de inschrijving kan via deze link (later meer) of via telefoon: 053 72 96 80.

Ben je niet aangemeld via de website naarschoolinaalst.be en heb je dus geen ticket gekregen? Geen probleem! Neem contact op met de school. Je kan inschrijven vanaf 1 juni.

Bekijk hieronder de folder van de stad Aalst (klik om de volledige folder te downladen).

Maak jij de overstap van de basisschool naar het secundair onderwijs?

Waag jij de grote sprong naar het secundair onderwijs? Ben je benieuwd naar het verschil tussen de A-stroom en de B-stroom? Wil je weten hoe je je kan aanmelden en inschrijven?

Op onze website (doorklikken naar studieaanbod – overzicht studieaanbod) staat alle praktische informatie: lessentabellen, duidingen van de richtingen, filmpjes met getuigenissen, …

Op maandag 22 februari, om 19.00 uur, organiseren we een digitaal informatiemoment voor toekomstige eerstejaars en hun ouders. Op dit moment formuleren we een antwoord op bovenstaande vragen en nog veel meer. Inschrijven hoeft niet! Klik op onderstaande link (log zeker 5 minuutjes op voorhand in!).

digitaal infomoment

Ontvang je graag onze brochure? Dan kan je deze aanvragen via info@dvmhtbaalst.be of via telefoon: 053 72 96 80.

Vanaf 15 maart kunnen ALLE leerlingen inschrijven voor een persoonlijk kennismakingsmoment. Inschrijven hiervoor kan via onderstaande link of via telefoon: 053 72 96 80.

persoonlijk kennismakingsmoment

Op 8 mei staat onze opendeurdag gepland. Wij bewaken de coronamaatregelen en houden jullie op de hoogte van een digitaal alternatief. Binnenkort vind je hier de link voor een digitaal informatiemoment waarbij we ons volledig, vernieuwd studieaanbod voorstellen.