Taal en communicatie

Dubbele finaliteit

Taal en communicatie is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dit betekent dat je nadien kan doorstromen naar de hogeschool of dat je, goed voorbereid, naar de arbeidsmarkt trekt.

In deze richting ligt de focus op communicatie in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Je ontdekt verschillende soorten, vormen en componenten van communicatie en je denkt na over je eigen communicatiestijl en de  communicatie- en persoonlijkheidsstijlen van anderen. Je leert  communicatieprojecten en –acties te ondersteunen, binnen  het communicatiebeleid van een organisatie.

Jouw profiel?

Je hebt een talenknobbel en zet die erg graag in. Spreken, schrijven, luisteren en lezen zijn activiteiten die je erg graag doet. Bovendien wil je ook stilstaan bij hoe organisaties communiceren met hun klanten en partners. Je bent communicatief, sociaal en niet vies van reclame. Je wil het domein van public relations grondig verkennen.

Wat na de tweede graad?

Normaliter stroom je na de tweede graad door naar de studierichting “Taal en communicatie” in de derde graad

Doorstroomprofiel na de derde graad.

De studierichting bereidt je voor op professionele bacheloropleidingen:  in studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde (Communicatiemanagement, Journalistiek, Media en Entertainment business, Office management) of in  Onderwijs. 

Vak 2de graad
3de jaar 4de jaar
Algemene vorming
Godsdienst 2 2
LO 2 2
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen 2 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Complementaire vorming
Artistieke vorming 1 1
ICT 1 1
Richtingspecifieke vorming
Nederlands 5 5
Engels 3 3
Frans 4 5
Duits 1 2
Public Relations 6 5
Totaal 32 32