Kapperswedstrijd Young Hairdressers Trophy

KLIK hierboven voor de website met de schitterende TOP prestaties.

Vroeg opstaan, laat trainen, een weekend doorwerken, een aantal nachten wakker liggen, kapsels maken in je dromen, stress voor de wedstrijd zelf, kleuren, kledij aanpassen, maquillage uitvinden, modellen zoeken… Niets was te veel voor onze leerlingen. Het was één team.

Maar wat een mooie uitslagen behaalden ze op de kapperswedstrijd voor scholen.

Om 6.45 uur was iedereen paraat aan onze school om de bus te nemen richting Schelle.
Niemand afwezig, NIEMAND, iedereen gemotiveerd voor wat altijd onze moeilijkste wedstrijd was. Maar niet nu!
Om 8.00 uur waren we ter plaatse en konden we zo onmiddellijk bij het opengaan van de deuren binnenglippen om aan onze opdracht te beginnen.
Eerst de herenmodellen lichtjes maquilleren, brushen en gepast aankleden. Om 9.30 uur stonden ze allen zelfverzekerd in de piste. De werkers gestresseerd, sommigen zelfverzekerd en anderen wat onzeker. 
Maar die stress en onzekerheid was onnodig bleek achteraf.
Ondertussen was ons team in de kleedkamer druk bezig met de voorbereidingen van de damesmodellen voor brushing. Fantastische ideeën voor maquillage, snit, brushing en kledij lieten ook in deze wedstrijd het beste verhopen.
Onze leerlingen en de modellen gaven het beste van zichzelf. Na 30 minuten zweten in de piste waren ook deze werkers klaar.
Om 13.30 uur volgde nog het hoofdstuk van de dag, avant-garde wedstrijd met 105 deelnemers. Altijd een prachtig schouwspel met hoge volumineuze kapsels en spectaculaire kledij. Wij hadden zeker één van de spectaculairste modellen door haar vleugels, witte ooglenzen en maquillage van een geraamte. Super positieve feedback gekregen van enkele juryleden. Maar het hoeft niet altijd hoog en spectaculair te zijn. Dat bewezen 2 andere leerlingen van ons in deze wedstrijd. Zuiverheid, moeilijkheidsgraad en technieken haalden opnieuw de bovenhand in de einduitslag.

Daarna was het geduldig afwachten op alle uitslagen. Maar tussen de laatste wedstrijd en het afroepen van de uitslagen was er nog een kleine fuif waar onze leerlingen ook het voortouw namen.

En toen…

De eerste die werd afgeroepen Florian Dekeukeleire als derde in het herenkappen, DvM htb ging uit zijn dak. Slechts eentje van een andere school kon nog op het podium want DvM htb pakte ook nog de hoofdprijs in deze discipline, Anouk Willems op het hoogste scavot. DvM htb werd gek!

Maar dit was nog niet alles… Imke Jacob verraste iedereen met haar mooie derde plaats. Maar dat doet ze iedere keer als ze deelneemt aan een wedstrijd. Denk maar aan de bruidswedstrijd op school waar ze ook al een tweede plaats haalde.

En of dit alles nog niet overweldigend genoeg was bleek de uitslag van de hoofdact ook een schot in de roos voor onze school. Een welverdiende tweede plaats voor opnieuw Anouk Willems.

Proficiat!

K. Geeroms.